HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

2022 İç Mekan Dekorasyon Trendleri

17-03-2022 17:38
2022 İç Mekan Dekorasyon Trendleri

2022'de-küresel salgında üçüncü yılımızda- iç tasarım trendleri bizi duygusal olarak rahat hissettirmeye odaklanacak. Bu dönemde, evlerimizin sadece ruh halimiz üzerinde değil, genel sağlığımız ve refahımız üzerindeki doğrudan etkisini gösteren daha fazla araştırma yapıldı. Sıcaklık, rahatlık ve ferahlık mekanda en çok talep edilen kavramlar… 

Antik Çin sanatı Feng Shui ve Japonların  kusurları  kucaklayan felsefesi  Wabi Sabi  başta olmak üzere birçok akımdan esinlenilerek oluşturulan formlar, desenler ve doğal renk paletleri  evleri kucaklıyor. Yumuşak ve kıvrımlı şekiller , dokular ve doğadan ilham alan yüzeyler, 2022 için ön plana çıkacak trendlerin başında geliyor. 

1) Şık Çikolata Tonları

Bu yıl özellikle zengin çikolatalı kahverengilerin daha açık deve tüyü ve karamel tonlarını kucakladığını görüyoruz. Bu sıcak tonlar daha misafirperver görünür ve grilerin aşırı doygunluğuna bir tepkidir. Gri renk şemaları modern görünümler için popüler olsa da bu yıl daha cesur ve dramatik renkler sahnede olacak. Nötr griler gözden düşerek on yıllık popülaritesinin sonuna yaklaşıyor. Konyaktan ambere 2022’de dünyevi kahverengilerin geri dönüşü başlıyor.

2) Maksimalizm Harikası

Eğilimler her zaman döngüsel olarak gelir ve genellikle zıt yönlerde ilerler. Minimalizm o kadar uzun zamandır popülerdi  ki, maksimalizm geri dönüş yapıyor. Işıltılı avizeler, duvar kâğıtları, antika eşyalar, kadife çiçekler, el yapımı halılar gibi birçok kendine has ve dikkat çekici nesneyi kucaklamaya hazır olun.

3) Kişiselleştirilmiş Alanlar

Son birkaç yıldır aile üyeleriyle veya ev arkadaşlarıyla karantinaya alınmak bize mahremiyetin önemini öğretti. Evde özel bir alan yaratmak, sessiz anlar için zaman ayırmaya yardımcı olabilir. Meditasyon köşeleri, yüzen sanat duvarları, asılı perdeler ve daha fazlası bu mahremiyet ve huzur duygusunu sağlayabilir. 

Her evin, kendimizi şarj etmek için geri çekilebileceğimiz sessiz bir odaya sahip olması gerekir. 2022'de insanların evden çalışma ile ofise gitme arasında bölündüğü bir karma çalışma senaryosunu göreceğiz. Bu durum bize her iki yerde de sağlam bir şekilde kök salmadığımızı hissettiriyor. Sessiz oda, bizi topraklamaya ve maksimum performansımızda çalışmaya devam etmemize olanak sağlayacaktır. Okumak, çizmek, düşünmek veya sadece hareketsiz kalmak için sessizce kendimize zaman ayırabileceğiniz bir alan veya oda. Bu, ailemiz için daha kaliteli zaman geçirmeye ve tam potansiyelimize ulaşmaya fırsat tanıyan sağlıklı ve güçlü bir uygulamadır. Gelecek yıl, alanlarımız, duygularımız ve refahımız üzerinde daha derin bir farkındalık yaratacak. Sahibinin çıkarları, hobileri ve zevkleri ile kişiliği ve kişisel bağları olan daha fazla alan göreceğiz.

              

4) Meditasyon kuytuları

Evin herhangi bir köşesi sakin bir meditasyon köşesine dönüştürülebilir. Uzun bir iş gününden sonra gevşemek ya da sabahları insanlarla etkileşime girmeden önce biraz yalnız zaman geçirmek için… Bir odanın köşesinde rahat bir sığınak oluşturmak için, yumuşak zemin yastıkları, heyecan verici sanat eserleri, küçük bir yan sehpa ve renkli bir halı gibi rahatlatıcı ama canlandırıcı dekor unsurları birleştirilebilir. Bir pencerenin yakınında bir köşe bulabilirseniz, bu daha da iyi hissettirecek.

Evde Meditasyon Rehberi | Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon — Dekorasyon  Önerileri & Trendler, Kendin Yap Fikirleri | Armut.com Blog

5) Cesur ve Farklı

2022'de daha koyu, daha doygun renkler her yerde olacak. Zengin espresso ve kayrak kaplamalarla eşleştirilmiş cesur maviler ya da  parlak sitrin duvar kaplamaları ile cesur kumaşları denemeye hazır olun. İnsanlar evde daha fazla eğlenmek istiyorlar ve yıllardır gördüğümüzden daha cesur renk, desen ve dekoratif unsur kombinasyonlarını kullanmaya istekliler. Dekoratif süslemeler gibi küçük ayrıntıların bile bir odaya karakter kattığı, coşkulu ama sofistike iç mekanlar yükselişe geçiyor.


6) Yuvarlak Şekiller

Farklı şekiller farklı temalara ve titreşimlere katkıda bulunur. Önümüzdeki yıl mobilya, aydınlatma ve ev dekorasyonunda yuvarlak şekilleri daha çok göreceğiz. Yuvarlak, organik şekiller bir tasarıma yumuşaklık, ortama da daha yatıştırıcı bir hava kazandırır.

7) Heykelsi ve Kavisli Mobilyalar

Kavisli bir form bilinçaltında güvenli, arkadaş canlısı ve misafirperver olarak okunur. Bu yumuşak şekiller 2022'de mimaride olduğu kadar mobilyada da büyük bir trend olacak. Doğa ve kültürün mükemmel birleşimi heykelsi mobilyalar cesur görünümleriyle mekana daha fazla kişilik kazandırıyor. Artık insanlar her zamankinden daha fazla stil anlayışlarını ön plana çıkaran ifade mobilyalarını ve dekorlarını seçerek kişiliklerini yaşam alanlarına taşıyorlar. Göz alıcı kanepeler, dikkat çekici sehpalar ve sanat eserleri hassasiyetinde hazırlanmış dekor parçaları görmeye hazır olun. Duvarlardan dolaplara, kanepelerden yemek sandalyelerinin detaylarına kadar, açısal mobilya çizgisi yumuşuyor.

8) Doğadan İlham Alan İç Mekanlar

Ev sahipleri doğayı içeriye davet etmenin daha fazla yolunu bulmaya çalışıyor. Artık insanlar açık havada olmanın önemini benimsediklerine göre, yaşam alanlarına bunu nasıl entegre edeceklerini deniyorlar. En basit yaklaşım, ev dekorunda daha fazla yeşil tonu ve doğal malzeme kullanmak. Flora ve fauna desenli kumaşlar popülerlik kazanacak. Dekorasyona canlı bitkiler dahil edilerek doğa ile görsel bir bağlantı kurmaya vurgu yapılacak. Tüm bu dokunuşlar mekanda sakinlik duygusu oluşturacak. 

9) Natürel Yüzeyler ve Nesneler

İçeride her zamankinden daha fazla zaman geçirmeye alışınca, hepimiz doğa ile olan bağlantımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu aynı zamanda yüzeylerde yeniden canlanmaya ilham verdi. Organik maddelerin ham, gözenekli, kusurlu doğası derinlik ve ruh katarken, aynı zamanda dış mekanın sakinleştirici atmosferini taklit eder. Doğaya geri dönüş zeytinden Güney manolyalarına kadar evdeki büyük ağaçlara da ilgi uyandırdı. El yapımı toprak saksılar sanatı evlerimize taşıdığımız nesneler olarak kendine yer buldu. Malzeme odaklı uygulamalar ile ahşap, taş ve kil gibi unsurlar mekana hayat veriyor.

.

10) İç Mekanda Bahçe Esintisi

Açık havada daha fazla zaman geçirme isteği ve ihtiyacı devam ettikçe mobilyalar da daha sofistike hale geliyor. Balkon, teras, kış bahçesi ve verandalarımız iç dekorumuzun gerçek uzantıları olacak. Çalışmak, dinlenmek ya da okumak için özelleşmiş ve tasarlanmış mekanlar…

11) Siyah Aksamlar

2022'de tüm ev aksamları için görülecek renk siyahtır. Siyah pencere çerçeveleri, süslemeler, kapı ve dolap donanımları, musluklar ve detayları göreceğiz. Siyah genellikle şık ve modern görünümlüdür. Ayrıca, diğer birçok renkle eşleşir, bu da onu kolay bir seçim yapar.

12) Malzemeleri ve Stilleri Karıştırma

Herkes gibi olmayan benzersiz şeylere sahip olma arzusu, mobilya tasarımında farklı malzemelerin bir arada kullanımına yol açıyor. Hepsi aynı parçada birleştirilen ahşap, metal ve taş elemanlı nesneler daha eşsiz ve özel hale geliyor.80'lerin sonlarını ve 90'ların başlarını anımsatan bir eğilim ortaya çıkıyor. İnceliklere dikkat etmek 2022'de önemli olacak. Vintage masif ahşap kollu bir sandalyenin çağdaş dekore edilmiş bir evi nasıl dengeleyebileceği, sıcaklık ve davetkarlık katarak mekanı harekete geçirebileceği gibi.

13) Vintage ve Sürdürülebilirlik

Tasarım açısından bakıldığında, vintage parçalar hikaye anlatımını etkileme gücüne sahiptir. Her alana dokunulabilir bir doku ve sıcaklık getirir. Ancak dekoratif eğilimlerinin yanı sıra, bu nadir antikalar şık bir şekilde sürdürülebilirdir. Eskiyi, zarar görenleri, pürüzlüleri yeni bir şeye dönüştürerek, bir mekana zengin bir tarih ve ruh duygusu getirirken karbon ayak izimizi de azaltıyoruz. Sürdürülebilir kumaşlar ve malzemeler için de birçok yeni seçenek görmeye başlıyoruz. İnsanlar kişisel, kalıcı bir tarz geliştirmenin sadece güzel ve eşsiz değil, aynı zamanda çevre için de iyi olduğunu anlayacaklar.

14) 1970’lerin Dekor İlhamı

Yetmişli yılların dekoru ve renkleri geri döndü. Daha fazla pişmiş toprak, adaçayı ve hardal renginin yanı sıra yüzyıl ortası stilinden etkilenmiş mobilyaları, dolaplarda ve masalarda mandal ayakları, tik ağacı tonları ve yüksek dokulu kumaşları  göreceğiz.

C:\Users\NDESIGN\Desktop\blog görselleri\70s Trends-rock GettyImages-83636289.jpg Stylish and minimalistic boho interior of living room with wooden furnitures, gray macrame, rattan and elegant accessories. Botany home decor with a lot of plants. Bright and sunny space. Template.

15) Geleneğe Dönüş

2022'de geleneksel detayların büyük bir geri dönüş yaptığını görüyoruz. Son birkaç yılda dünya çapında bu kadar çok değişiklikle, giderek daha fazla insanın evlerinde rahatlık, zamansızlık ve hatta biraz nostalji duygusu istemesi şaşırtıcı değil. Desen karıştırma, etekli veya flanşlı mobilyalar, antika parçalar… Bu yeni stil köklerimizi hatırlatırken mekana da güven ve huzur katıyor. 2021'de yavaş yavaş ortaya çıkan 'grandmillennial' görünüm artık daha yaygın hale geldi. Ancak, büyükanne ve büyükbabalarımızın iç mekanlarından farklı olarak, duvar kağıtları, saçak ve metal boru detayları çağdaş formlu yumuşak mobilyalar ile buluşuyor. Konforu, şıklığı ve yaşam kolaylığı ile tanınan İngiliz Country tarzı Le Style Anglais geri dönüyor.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.