HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yazı Evinize Getirin

02-07-2022 11:10
Yazı Evinize Getirin

Yaz ayları sevdiklerimizle anılar biriktirmek, sosyalleşmek için harika bir fırsattır. Uzun süren bunaltıcı pandemi günlerini de arkamızda bırakırken yazı coşkulu bir şekilde karşılamak ve evinizi yaza hazırlamanız için sizlere birkaç tavsiyemiz var. Yaşam alanlarınızda keyifli köşeler oluşturup evinizi yazın coşkulu ruhuna hazırlamanız için işte size birkaç öneri. 

DOĞALLIK VE SADELİK

Sakin ve huzurlu ortamlara duyulan ihtiyaç dolayısıyla bu yaz doğallık ön planda olacak diyebiliriz. Doğallığa ve sadeliğe dönüş yaşandığı bu günlerde yaşam alanlarınızda son zamanlarda yükselişte olan doğal malzeme kullanımını arttırabilirsiniz. Ahşap, cam, doğal formlar bu dönemin favorilerinden. 

Toprak tonları, sarı, yeşil, mavi ve griler öncelikli olarak tercih edilen renkler arasında yer alıyor. Pastel tonların revaçta olduğu bu dönemde evlerinizde rahatlatıcı ve dingin bir atmosfer oluşmasını sağlayabilirsiniz. Toprak tonlarıyla sakin bir atmosfer oluştururken, mavi ile denizin esintisini, yeşil ile doğanın ritmini evinizde yakalayabilirsiniz. Bu sakin ortama küçük detaylarda yer vereceğiniz renk ve desenler ile parçadan bütüne harika bir uyum  yakalayabilirsiniz. 

D:\İŞ\blog 12.04.22\0aa2a.jpgD:\İŞ\blog 12.04.22\Tarzını yansıt_beyaz.png


C:\Users\-msi\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\48a742999aba547bfe1f8bbb874c4792.jpg

ZENGİN DOKULAR

Yumuşak dokular, amorf şekiller ve yumuşak toprak tonları, 2022 ev tekstili trendlerini belirliyor. Ev tekstil ürünlerinde heyecan verici batik desenler evlerinize, balkonlarınıza, teraslarınıza hatta bahçelerinize hareket katacaktır. Keten, ahşap gibi doğal malzemeler her eve anında canlı bir görünüm kazandırır. Yumuşak krem ​​tonlarında dokuma koltuk şalları da doğal ve rahat bir görünüm yaratıyor. Doğadan ilham alan organik desenler ve formlar artık her evin olmazsa olmazı. 

D:\İŞ\blog 12.04.22\2 (1).jpg

DESENLERİN GÜCÜ

Duvar kağıdı, kilim veya aksesuarlarda çiçek baskılar hala moda. Desenler ve yeşilin tonları ile doğa arasında bir bağ oluşturabilir ve bu bağı desteklemek için örneğin duvar kağıdınızda kullanacağınız romantik çiçek baskıları ile bu bağı güçlendirebilirsiniz. Unutmayın detaylar bir bütünü oluşturur, küçük bir detay yakaladığınızda bunu birkaç yerde daha kullanıp detayı zenginleştirmeniz çok daha doğru bir hareket olacaktır. Soft renklere sahip bir koltuk, üzerine koyacağınız desenli kırlentler veya koltuk şalları gibi dekoratif ögelerle bile yaşam alanlarınızda büyük bir etkiye sahip olabilir. Soft tonlar ve desenler birleştiğinde, renklerin ve dokuların uyumlu bir etkileşimi ortaya çıkar. Çiçekli desenlerin yanı sıra geometrik baskılı döşemeli mobilyalarla mekanlarınızı farklılaştırabilirsiniz. İster büyük parçalarda ister de küçük parçalarda kullanacağınız geometrik desenler yaşam alanlarınıza derinlik katar ve eve canlılık getirir. 

C:\Users\-msi\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_2772.jpgC:\Users\-msi\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_2634.jpg

YEŞİLLENİN

Şehir yaşantısında betonarme yapıların içerisinde yaşadığımız düşünüldüğünde aslında doğaya, yeşile, maviye ne kadar ihtiyacımız olduğunu anlamaktayız. İster küçük ister büyük dokunuşlarla birlikte biraz olsun yaşam alanlarımızı değiştirsek bile hayatlarımızdaki etkisi büyük olacaktır. Bitkilerin iyileştirici gücünü kullanın. Oturma odalarınızda, mutfaklarınızda, balkonlarınızda kısacası evinizin istediğiniz her yerinde, size nefes olan  bitkilere yer verin.

     

BALKONUNUZA HAYAT VERİN

Hemen hemen her evde bulunan, dış mekanla iç mekanı birbirine bağlayan balkonlar yazın vazgeçilmez mekanlarından. Yazın gelmesiyle birlikte balkonlar, teraslar, bahçeler daha çok kullanılmaya başlandı. Yazın tüm sıcak renklerini, bitkileri ve çiçekleri kullanarak balkonlarımıza ve bahçelerimize taşımak mümkün. İç mekanda vazgeçilmez bir unsur olan bitkileri balkona taşıma zamanı geldi. Bitkiler balkonlarınızı canlandırıp sıcak bir hava katacak. 

Toprağa duyulan özlemle, evlerinizde minik seralar oluşturabilirsiniz. Mutfak camlarının önü, nane, biberiye, fesleğen gibi baharatlı otları yetiştirmek için ideal alanlardır.

Balkonlarınızda küçük çaplı bir sera oluşturup, kendi evinizin bahçıvanı olabilirsiniz. Saksıda domates, biber vb. yetiştirip kendi yetiştirdiğiniz bitkilerin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Balkonunuzun daha yaşanır görünmesini sağlamak için mumlar ve dekoratif objeler kullanmalısınız. Bu senenin trendi olan amorf formları ve geometrik hatları dekoratif objelerde tercih edebilirsiniz. Seramik vazolar, fenerler, hasır yelpazeler, şapkalar, makrome duvar dekorları kullanarak balkonlarınıza canlılık katabilirsiniz. 

Balkonunuzda zemin döşemesini değiştirerek mekanı farklı bir atmosfere büründürmek mümkün. Bunun için mevcuttaki döşemenizin üzerine hem uygun fiyata mal edebileceğiniz hem de kendinizi uygulayabileceğiniz pratik çözümler işinizi kolaylaştıracak. Ortama sıcaklık katan ahşap, yapay çim gibi yer döşemelerini kullanabilirsiniz. Yapı marketlerden satın alacağınız bu tarz döşemeleri pratik bir şekilde kendiniz uygulayabilir ve kalıcı olmadığı için kolaylıkla söküp çıkarabilirsiniz. 

Tavandan sarkan aydınlatmalar yerine, masanızın üzerindeki mumlar, minik led ışıklar ya da zemine yerleştirdiğiniz fenerleri kullanarak muhteşem yaz akşamlarında balkonunuzu romantik loş bir ortama çevirebilirsiniz.

   

BAHÇE VE TERASLAR İÇİN ÖNERİLER

Bahçe ve teraslarınızda kullandığınız mobilyalar için hafiflik önemlidir. Çünkü dış mekan mobilyalarınızı yaz boyunca güneşe ve yağmura göre yer değiştirmeniz gerekecektir. Ayrıca alacağınız mobilyaların dış mekan koşullarına uygun malzemede olmasına dikkat edin. Böylelikle güneşin, yağmurun ve rüzgarın vereceği olumsuz etkilere karşı mobilyalarınızı uzun seneler kullanabilirsiniz. 

Küçük mekanlar için mobilya seçerken aldığınız sandalye masa gibi ürünlerin katlanabilir ve istiflenebilme özelliğine sahip olması size avantaj sağlayacaktır. Bu sayede mobilyalarınızı kullanmadığınız zaman onları kaldırıp alandan tasarruf edebilirsiniz.

Dar alanlarda yataydan çok dikey yerleşime gitmelisiniz. Örneğin çiçeklerinizi ve bitkilerinizi duvara asacağınız dekoratif saksıların içine koyabilir, hem alandan tasarruf edip hem de duvarlarınızda dikey bahçeler oluşturup hoş görüntüler elde edebilirsiniz.

Şehir hayatında iç içe yaşadığımız bir gerçek. Balkonlar ve bahçeler nefes almak ve biraz da keyif yapmak için çıktığımız kaçış noktalarımız. Bu durumda birde yan komşularla burun buruna gelmeyi çoğumuz istemeyiz. Seperatör çözümlerini kullanarak mekanlarınızı özelleştirebilirsiniz. Ahşap seperatör, perde görevini üstlenen hasırlar, bambu paravanlar, füme cam ile kaplanan balkonlar ile hem estetik bir görünüm yakalayıp hem de size özel bir alan oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda yazın kavurucu sıcaklarına karşı gölgelik görevi görecek seperatörlerle anın keyfini çıkarabilirsiniz.

C:\Users\-msi\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d49f507a382a40a0cabfa9dca4b65f16.jpg   C:\Users\-msi\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\4645b44f44ba14254727c6013dd4bca3.jpg

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.