HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

İç Mekanlara İlham Verecek Moda ve Tekstil Trendleri

11-01-2022 12:06
İç Mekanlara İlham Verecek Moda ve Tekstil Trendleri

İç Mekanlara İlham Verecek Moda ve Tekstil Trendleri


Pandemiden önce, evlerimiz hayatımızın sadece bir parçasıydı. Koronavirüs salgını her şeyi değiştirdi. Birçok insan kendi dört duvarında her zamankinden daha fazla zaman geçirdi ve evlerimiz hayatımızda merkezi bir rol üstlendi. ” Evde yaşam " geçen yıl kaçınılmaz bir tema haline geldi. Ailemizle daha çok vakit geçirdiğimiz , huzurla çalışabildiğimiz ,yemek pişirdiğimiz ve spor yaptığımız bu ortamdan beklentimiz her zamankinden daha huzurlu ve fonksiyonel olması Pandemi bitse dahi bu yeni rutin %60-65 insan için değişmeyecek ve evler daha önemli ve değerli olmaya devam edecek. Bu nedenle yaşam alanlarından beklenti  renklerden dokulara kadar bizi sımsıcak karşılayacak bir atmosferde olmalı. Doğaya dönüşün etkisiyle insanları sarıp sarmalayarak güvende hissettirecek yumuşak ve natürel dokulu malzemelere yöneliş oldu. Ev içerisinde içimizi ısıtan güneş ve toprak tonları , deri tonlamaları , yeşilin her tonu aynı zamanda  mental sağlığa da katkıda bulunacak .Dış dünyaya açılamadığımız zamanlarda bitkiler ve doğanın takliti yüzey, desen  ve dokular içimizi açacak.

Tüm dünyada öne çıkan ve iç mekanlara ilham verecek 20 moda ve tekstil trendinin bir listesini hazırladık.

1) Klasikleri yeniden keşfetmek: buklet ve kadife

C:\Users\NDESIGN\Desktop\textill trend\blog\1.jpg

Çoğu insan buklet kumaşı düşündüğünde, akla gelen ilk görüntü muhtemelen 1950'lerden dünyaca ünlü ve zamansız Coco Chanel takımıdır. 1980'lerde ve 1990'larda, kumaş trend radarından kayboldu. Ancak bu yıl iç tasarımda harika bir geri dönüşü kutluyor. Buklet yumuşak ve sert arasında doğru noktada durur. Döşeme tipik olarak pamuktan yapılmıştır ve dayanıklıdır. Bir kanepe, koltuk, yastık veya perde için buklet kumaşı gerçekten çok yönlüdür ve herhangi bir odaya rahat bir hava verir. Ahşap veya metal ile eşleştirilmiş, daha sert kenarlı elemanları yumuşatır.

Geçmiş günlerden bir başka dokunsal vurgu da yeniden doğuşun tadını çıkarıyor. Kadife haklı olarak evlerimize geri dönen zamansız bir klasik. Yumuşak yapısı, kumaşın çeşitli döşemeli ürünler  için çok uygun olduğu anlamına gelir ve karakteristik dikey oluklar malzemeyi heyecan verici hale getirir. Kadife, havasız olma klişesinin aksine, herhangi bir iç tasarım stiline kolayca sığar.



C:\Users\NDESIGN\Desktop\indirilen dosyalar\IMG_9776.jpg     C:\Users\NDESIGN\Desktop\indirilen dosyalar\melon_corner_3.png

 

2) Renk ve formda saf doğa

C:\Users\NDESIGN\Desktop\indirilen dosyalar\IMG_9460.png


Yaşam alanlarını sıcak bir atmosferle doldurmak doğal malzemeler, renkler ve tekstiller arasında bir simbiyoz yaratma meselesidir. Yumuşak dokular, amorf şekiller ve sessiz toprak tonları, 2022 için ev tekstili trendlerini tanımlayıp ,doğayı sessizce ve gizlice evlerimizin içine yerleştiriyor. Doğaya akıcı bir bağlantı oluşturmak için amorf şekiller sessiz doğal tonlarla birleşiyor.

3) Doğal malzeme ve şekillerin karışımı

Keten, yün ve ahşap gibi doğal malzemeler hemen her eve organik ve canlı bir kalite kazandırır.  Doğal malzemeler, geçen yılki ‘do it yoursef ‘ akımı sonrası ön plana çıkarak şimdilerde birçok duvar makrome ile süslenmiştir. Sessiz krem tonlarında dokunmuş ve örgülü yünden yapılmış yastıklar ve battaniyeler de doğal ve rahat bir görünüm yaratır. Doğadan ilham alan organik desenler ve parçalar artık her evde…

Rattandeko: Die schönsten Pieces und wie man sie kombiniert

4) Eğlence & etkileşim

C:\Users\NDESIGN\Desktop\indirilen dosyalar\IMG_8508.png   C:\Users\NDESIGN\Desktop\indirilen dosyalar\Kobalt Berjer  (2).png


Tasarımın olmazsa olmazları arasında bulunan kalite, dayanıklılık ve uzun ömürlülük kriterlerinin yanı sıra insanların satın alma tercihinde önemli rol oynayan artık yeni fonksiyonlar bulunuyor. Yaşam alanlarında asıl fonksiyonun yanı sıra hayatımıza neşe getiren, insanlar arası etkileşimi arttıran tasarımlar daha çok tercih edilecek.

5)Sürrealist tasarımlar

Motion Graphics Archives - Page 5 of 134 - Motion design - STASH : Motion  design – STASH

İnsanlardaki kaçış duygusu sürrealizme olan yönelişi arttırdı. Bu durum hem ürün tasarımı hem de tekstil tasarımına da yansıdı.30000 adet kumaş parçası  kullanılarak üretilen bu koltuk rengi, dokusu ve formu ile de sürrealist bir tasarım.

6) Sürdürülebilir kumaşlar

C:\Users\NDESIGN\Desktop\textill trend\blog\10.jpg

Yün , ipek , pamuk gibi ham maddeler başta olmak üzere doğada bulunan birçok malzemenin karışımı ile elde edilen yeni sürdürülebilir kumaş türleri üretimi ve kullanımı her geçen gün artacak. Organik pamuk ve  doğal bitki lifleri kullanımı doğa dostu firmalar için olmazsa olmaz malzemeler haline gelecek.

7) Organik Kamuflaj

C:\Users\NDESIGN\Desktop\textill trend\blog\12.jpg

Moda dünyasından 2022 tekstil trendlerine doğru fırlatılan "organik kamuflaj. Sıcak toprak ve pastel tonlarda, bu trend motifi yumuşak, kumlu plajları, denizi veya ormanı akla getiriyor. Bir halı veya yastık üzerinde, “organik kamuflaj”, sade bir kanepe ile eşleştirildiğinde canlı bir görünüm yaratır.


8) Denim

Denim in Furniture

Gelecek yıllarda etkisi artacak bir diğer tekstil trendi denim.‘Denim on Denim’ diye adlandırılan baştan aşağı denim kombinleri ve işlenmemiş kot kumaşından tasarlanmış giysi ve ürün tasarımları popüleritesini arttırmaya devam ediyor. Taşlanmış,ağartılmış jeanlerin yanı sıra İşlenmemiş jean’in kendine özgü koyu ve derin lacivert rengi ile beyaz ya da sarı renk dikişlerin kontrastının vurgulandığı birçok tasarım da göze çarpan trendler arasında.


9) Miras

Tüm dünyada ses getiren bir diğer akım ise atalardan kalan zenginlikler…Markalar fark yaratmak ve öne çıkmak  için kültürel kodlardan ve geçmişin izlerinden besleniyor. Anneanneden toruna ya da evladiyelik diye adlandırabileceğimiz zamansız klasikler birçok sektöre ilham verecek.


10) Kürk ve peluş

C:\Users\NDESIGN\Desktop\textill trend\blog\15.jpg

Hayvanseverlerin de büyük katkısı ile kürkler artık hem ulaşılabilir fiyatta hem de hayvanlara işkence edilmeyen yollarla elde ediliyorlar. Suni kürk ve  peluş parçalar, kışın soğuk günleri için harika birer alternatif sunuyorlar.

11) Püskül ve tüy

C:\Users\NDESIGN\Desktop\textill trend\blog\16.jpg

Püsküllü, saçaklı, tüylü tasarımlar trend alarmı veriyor. Sanat sahnelerinden koleksiyonlara, koleksiyonlardan da sokaklara geçiş yapan neşeli parçalar, geçmişten güçlenerek geri dönüyor. Geçtiğimiz sezonlarda tasarımlara bohem bir hava katan iri püsküller, şimdi incelerek modernleşti. Enerjik görünümleri ile dekorasyona da dahil olan tüy ve püsküller keyifli mekanlar sunacak.

C:\Users\NDESIGN\Desktop\textill trend\blog\17.jpg

12) Pile Ve Katlamalar

C:\Users\NDESIGN\Desktop\textill trend\ok\pile.jpg

Pileyi de 2022 modasında bol bol göreceğiz gibi duruyor. Üstelik sırf eteklerde değil, tulumlarda, pantolonlarda hatta gömleklerde bile ince ve kalın pilelere hazırlanın.

C:\Users\NDESIGN\Desktop\textill trend\blog\19.jpg

13) Kapitone ve Kabartmalar

C:\Users\NDESIGN\Desktop\textill trend\tekstil ve moda trendleri\21.png

Tarihi 12. Yüzyıla kadar dayanan kapitone tekniği asırlardır farklı kültürler tarafından kullanılmış. Çantalar ve retro koltuklar başta olmak üzere son dönemde ‘ yorgan modası ‘ ile daha salaş ve konforlu kullanım alanlarına ulaşacak. Kare burunlu terlik ve sandaletler sonrası puf görüntüler vazgeçilmez bir trend haline geliyor.


14) Metalik Gümüş

Son derece dinamik ve stil sahibi metalik tonlar ve podyumdan sokaklara taşınan gümüş ışıltılar fütürizmi simgeleyen dokusuyla ön plana çıkıyor. Klasik parçaların yanı sıra sportif ve elegant parçalarda da kullanımı artacak.

15) Lavanta Ferahlığı

Son yıllarda en beğenilen renklerden olan lavanta, leylak diye de bilinen lila yumuşak tonuyla romantik olduğu kadar masumiyeti ve çekiciliği ile ön plana çıkıyor. Pijamadan kozmetiğe kadar her alanda etkisini her geçen gün artırıyor.

16) Optimistik Pembe

Çocuksu siluetlerden cool ve olgun görünümlere terfi eden pembe pandemi sonrası kaygıdan uzaklaştırıp, özgür hissettiriyor. Tepeden tırnağa pembenin etkisi kozmetikten dekorasyona her alanda  iyimser duyguları ön plana çıkaracak.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.