HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

İlham Veren Bahar Çiçekleri

17-03-2022 16:37
İlham Veren Bahar Çiçekleri

Doğa uyanıyor. Kışı geride bırakırken hemen hemen hepimizin içini saran o tatlı bahar heyecanı kapıyı çaldı. Kuş cıvıltıları, yeşeren ağaçlar, güneşli sabahlar ve tabiki mis gibi kokan rengarenk çiçekler! Bu bahar kendinizi doğayla birlikte yenileyerek evinize baharın pozitif enerjisini getirmeye ne dersiniz? Sizi yağmurdan sonra açan güneş ve havada toprak kokusuyla uzun bir doğa yürüyüşüne çıkmaya davet ediyoruz.

İlhamımız ise çiçekler!

1) KIŞ MUCİZESİ KARDELEN

Daha karlar erimeden altında filizlenen kardelen , karların içinden çıkarak baharı müjdeler. Baharda açan ilk çiçek olarak bilinir.

Kardelen sabrı ve fedakarlığı temsil eder. Aynı zamanda saflık ve umudu. Bembeyaz karların içinde açan bembeyaz çiçeklerden ilham alarak bembeyaz bir başlangıca ne dersiniz? Bu bahara geçmişte canımızı sıkan, keyfimizi kaçıran her şeyi affederek temiz bir sayfayla başlayalım. Evimize, yaşam alanlarımıza bu enerjiyi davet ederek yola koyulabiliriz.

Beyaz duvarlar ve beyaz koltuklar başta gözünüzü korkutabilir belki ama doğal ahşap tonlarıyla birlikte kullanıldığında sıcacık bir ambiyans yakalamak mümkündür! Beyaz rengi sadeliği ve dinginliğiyle sizi

rahatlatmasının yanısıra tamamlayıcı aksesuarlarınızdaki küçük yeniliklerle havanızı kolaylıkla değiştirmenize olanak verir. Hasır sepetler, seramik aksesuarlar, jüt halılar ve hasır duvar tabaklarıyla zenginleştirebileceğiniz dekorasyonunuza ekleyeceğiniz en önemli parçalardan biri ise kesinlikle canlı bitkiler. Canlı bitkiler baharın enerjisinde aradığınız o tazelik hissini bir anda evinize getirmekle kalmayıp aynı zamanda fiziksel sağlığınız içinde olumlu etkiler taşırlar.

2) UMUDUN IŞIĞI MİMOZA

2. Dünya Savaşı sonrası hayata dair yeni umut ışığı arayan İtalyanlar Kadınları toplumun yeniden inşa edilmesinin Kadın Dayanışması ile olacağına karar verirler ve bunu sembolize edecek bir çiçek arayışına girerler.

Önerilen birçok çiçek türü arasından seçilen Mimoza göz alıcı sarı rengi ile mutluluk vererek savaşta kaybolan moralin ve neşenin tekrar yeşermesini sembolize etmektedir.  Mimozanın seçilmesinin bir diğer nedeni ise yapıları itibari ile ne kadar kırılgan ve naif olsalar da aslında güçlü bir karakterinin olması ve özellikle soğuğa ve hava olaylarına karşı olan dirençli yapısının bulunmasıdır. Mart ayında çiçeklenen Mimozalar aynı zamanda Dünya Kadınlar Gününü de temsil eder. Prens adalarında da mart ayında açan mimozalar İstanbul için de baharın habercisi ve umudun ışığı olmaktadır. Mimoza çiçeklerinin keyifli aile yemeklerinize ve sohbetlerinize neşe katmasını isterseniz yemek takımlarınızda yada kahve fincanlarınızda tercih edebilirsiniz.


3) MASUMİYETİN SİMGESİ PAPATYA


 

Gözümüzün alabildiğincesini kaplayan uçsuz bucaksız kırlardaki papatyalar, baharın en güzel yanlarından biri olabilir.

Papatyalardan yapılan taçlar, seviyor sevmiyor heyecanıyla bakılan papatya falları veya kendinizi ödüllendireceğiniz keyifli bir kır pikniği… Bunlar baharın tadını çıkarmak için harika aktivitelerden sadece bazıları.

Bu kır gezintisinden ilham alarak evinize papatyaların enerjisini taşımak isterseniz , evinizde kullandığınız düz renkli bir kırlent kılıfına punch iğnesi ile papatyalar işleyebilirsiniz. Yada topladığınız papatyaları bir kitap arasında kurutarak iki pleksi arasına sabitleyerek duvarınızda ölümsüzleştirebilirsiniz.


Papatyaların aynı zamanda mikrop öldürücü, tansiyon düzenleyici ve sakinleştirici etkisi bulunmaktadır. Eğer uyku probleminiz varsa akşamları içeceğiniz bir fincan papatya çayıyla uykunuzu düzene sokabilirsiniz. Aynı zamanda kozmetik sektöründe de sıkça kullanılan papatyanın cilt için de faydaları bulunmaktadır.

4) ÇİNİ SANATININ GÖZDESİ LALE



Şarkılara , edebi eserlere konu olan lale baharın en renkli habercilerinden birisidir. Özellikle İstanbul için Lalenin anlamı büyüktür çünkü nisan ayı boyunca düzenlenen festivallerde şehrin birçok yeri ve boğazdaki korular lalelerle kaplanır. Çini sanatında da pek çok motifde kullanılan lale naifliği ile de ilham vericidir. Bu zarif çiçekden ilham alarak kıvrımlı formlardaki mobilya ve aksesuarlarla evinize yeni bir soluk getirebilirsiniz. Lale motiflerinin bulunduğu çini seramik vazolar, objelerle evinizde bu sanata yer açabilirsiniz. Çini karoları ayna veya sehpa gibi tamamlayıcı parçalarda kullanarak ise modernize bir etki yaratabilirsiniz.



5) KAVUŞAMAYAN AŞKLARIN ÇİÇEĞİ GELİNCİK



Gelincik çiçeği koyu kırmızı rengiyle bahar aylarında kırlarda karışımıza çıkar.

Kavuşamayan aşkların çiçeği olarak da bilinen gelincik çiçeğinin birçok faydası bulunmaktadır. Hatta Romalılar döneminde kara sevdaya düşenlerin bile aşk acısını hafifleteceğine inanarak içtikleri bilinir..

Alternatif tıpta da kullanılan gelincik, içeriğinde bulunan kalsiyum , magnezyum ve çinko sayesinde cilt ve saç sağlığı için oldukça besleyicidir. Cilde ve saçlara canlı , parlak bir görünüm katarken aynı zamanda saçların daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Bu narin ve kırmızı renkli çiçek evinize baharın sıcaklığını getirmek için harika bir ilham kaynağı olabilir. Duvar kağıdı olarak tercih edebileceğiniz gibi kırlent, masa örtüsü gibi tekstil ürünlerinde de kullanabilirsiniz.






6) MOR SALKIM (WISTERIA)



Mor salkım yalnız görüntüsü ile değil kokusuyla da baş döndürücü bir güzelliğe sahiptir. Nisan ayında çiçeklenerek bina cephelerinde, bahçelerde, kamelyaların üzerini kaplayarak adeta bir görsel şölen oluşturur. Mor salkımlar özellikle son zamanlarda da oldukça trend olan lila rengiyle eviniz için harika bir ilham kaynağıdır. Lila, renk psikolojisinde yaratıcılık ve romantizmle ilişkilendirilir aynı zamanda duygusal enerjisi yüksek bir renktir. Bu rengi duvarlarınızda, mobilyalarınızda veya mum , kırlent gibi dekoratif objelerde kullanarak bahar enerjisini evinize taşıyabilirsiniz. Mor salkımdan aynı zamanda sıcak günlerde içinizi ferahlatacak bir içecek hazırlamaya ne dersiniz? Suyun içinde bir gün beklettikten sonra tadını ve kokusunu salan çiçekleri aynı limonata yapar gibi şekerle karıştırarak harika bir yaz kokteyli hazırlayabilirsiniz.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.