HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

İlham Veren Duvar Dekorasyon Fikirleri

11-08-2022 16:28
İlham Veren Duvar Dekorasyon Fikirleri

İLHAM VEREN DUVAR DEKORASYON FİKİRLERİ 

Yaşam alanınızı yenilemek için duvar dekorasyonu fikirleri mi arıyorsunuz? Kişisel tarzınız ister minimalist ister maksimalist olsun, boş duvarlara yapacağınız birkaç ekleme ile  sade  duvarları dekoratif alanlara dönüştürebilirsiniz. Bir sanat koleksiyoncusu, doğa tutkunu veya kitap aşığı olarak duvarlarınız ilgi alanlarınızla çevrelenebilmeniz için özelleştirilebilir. Duvarlarınızı güçlendirebilecek, kişiliğinizi ve zevkinizi ortaya çıkararak evinize stil katacağından emin olduğumuz 20  duvar dekor fikrini birlikte keşfedelim.

1) Büyük Ölçekli Tablolar

C:\Users\NDESIGN\Desktop\indirilen dosyalar\Newtulip.jpg

Büyük boyutlu bir resim veya fotoğraf dikkat çekerek odağı oraya taşıyacaktır.  Minimalist bir alanda siyah beyaz bir fotoğraf veya  yatak başında  canlı bir soyut parça ile mekana renk ekleyebilirsiniz.Odanın geri kalanından uzaklaşmadan ifade noktası oluşturacak bir sanat eseri seçebilir ya da minimal DIY  ‘’do it yourself  ‘’ çalışmaları ile mekana imzanızı atabilirsiniz. 




2) Galeri Duvarı

Galeri duvarı bulunduğu mekana  kişilik ve renk katar. Bir sanat veya fotoğraf koleksiyonu sergilerken basit ve  uyumlu çerçeveleri tercih edebilirsiniz. Çerçeveleriniz eşit boyutta ve aynı renkte ise eşit uzaklıkta bir ızgara boyunca asimetrik yerleştirmek  tasarımı zenginleştirecektir. Farklı ölçeklerde çerçeveli fotoğraflar, resimler ve illüstrasyonlardan oluşan eklektik bir füzyon harmanlayabilirsiniz. Sanat eserine dönüştürebileceğiniz aile fotoğraflarının yanı sıra doğadan esinlenen Çin yazı tiplerinden Japon fırça yazı stillerine kadar birçok sanatsal kaligrafi duvar dekorasyonunuza karakter katacaktır.





3) Mimari Vurgu Duvarı

Vurgu duvarı oluşturmak için parlak ve cesur bir boya rengi, duvar kağıdı veya diğer dekoratif tekniklerle uygulanan bir desen ya da doku yeterli olacaktır .Tek başına büyük bir sanat eseri bazen yetersiz kalabilir. Bunun yerine duvara yaslanmış büyük bir tablo ve yan tarafına yerleştirdiğiniz dikey bir obje ile odanın yüksekliğini arttırmış hissi verebilirsiniz. Mekana  biraz derinlik kazandırmak için bir kitap yığınının üzerine objeler ekleyebilir veya yanına büyük ebatta bir vazo yerleştirebilirsiniz.

Beyaz bir duvara yerleştirilen seçkin mimari unsurlar anında dikkat çekebilir. Bunun için flora, fauna, folklor özlerinin detaylarını içeren motifler barındıran Hindistan, Endonezya, Fas ve Türkiye kültürünün yansıması kapılara ve ahşap panellere yer verebilirsiniz. Geleneksel sanatın el işçiliği  tek bir parçası, boş duvarınıza antika bir ihtişam katabilir.

4) Aynalar

C:\Users\NDESIGN\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\4.jpg

Aynalar ışığı yansıtır, küçük bir alanın daha büyük ve daha parlak görünmesine yardımcı olur. Büyük boy bir ayna veya birkaç küçük parçayı bir arada sergilemek boş bir alanı canlandırmakla kalmaz ,  aynı zamanda pencerelerden gelen doğal ışığı da arttırır. Büyük boy dikey ve dekoratif çerçeveli bir aynaya sahipseniz asmak yerine zemine oturtarak duvara yaslamak odaya daha rahat bir his verecektir.

              

5) Duvar Resmi & Duvar Kağıdı

                     C:\Users\NDESIGN\Desktop\indirilen dosyalar\Secret Relax 2.jpg

İster elle boyayın ister bir duvar kaplaması seçin, mekana bir duvar resmi ekleyerek sizi başka bir yere taşımasına izin verin.Nötr, minimalist bir görünümden özgün grafik ifade parçalarına kadar duvar kağıtları boş alanları yükseltir. Cesur grafikler, çağdaş geometrik figürler, biyofilik manzaralar, sakinleştirici baskılar ve zarif çiçekli duvar kağıtları yaşam alanlarına cömert miktarda doku ve boyut katar. Bu sezon, duvar resimlerinde , zanaat ve mirasın cazibesi ile soyut sanattan alçı heykellere kadar bir canlanma görülüyor.Bir sonraki zoom toplantınızın şık ve dikkat çekici olmasına izin verin!

6) Raf ve Kitaplıklar

                 C:\Users\NDESIGN\Desktop\indirilen dosyalar\Dolmabahce.jpg

Büyük bir boş duvar tasarlamanın kitaplarla donatmaktan daha iyi bir yolu var mı? Bizi uzak diyarlara götüren sıra dışı hikayeleri olan kitapları ,  heykel ve objelerle karıştırarak sergileyebilirsiniz.Açık rafları ile geleneksel eski moda kitaplıklar yaşlanmayan klasiklerdir.  Daha güçlü bir etki için tavana doğru yükselen kayan bir merdiven ekleyebilirsiniz. Tercihiniz daha çağdaş bir görüntüden yana ise yüzen raflar her şeyi bir araya getirmek için mükemmel bir fikir olacaktır. Okuma materyalleri ve koleksiyonlarla donatılmış bir kitaplık  yaşam alanınıza müze benzeri bir kalite verecektir.

              

7) Tabaklar & Şapkalar

C:\Users\NDESIGN\Desktop\indirilen dosyalar\render1.jpg

Herhangi bir tasarım nesnesinin koleksiyoncusuysanız, onları dolaba saklamak yerine tel plaka askıları kullanın. Antika tabaklar ,çiniler ,şapka koleksiyonunuz ,yelpazeler ya da hasır tabaklar...Estetik görünüşleri  ve etkileyici dokuları ile kamış, jüt, palmiye yaprakları, muz sapı ve rafya gibi birçok malzemeden sepetler örerek etnik ve bohem bir stil oluşturabilirsiniz. Eğlenceli ve sürdürülebilir bu nesneler  duvara organik olarak yerleştirildiğinde konuklarınızı evinize hayran  bırakacaktır.

                           

8) Aplik & Duvar Aydınlatmaları

C:\Users\NDESIGN\Desktop\indirilen dosyalar\KRM06122.jpg

Aplikler, duvara yerleştirildiğinde yer kaplamadan mekana ekstra bir ışık kaynağı eklemenin mükemmel bir yoludur. Aynı zamanda  estetik olarak doğru konumlandırıldığında adeta duvar heykeli gibi göz alıcı bir etki yaratacaktır. Geceye ambiyans katmayı sevenlerdenseniz çoklu minik aydınlatmalar gökyüzündeki yıldızların etkisini aratmayacaktır.

 

9) Bitkiler – Yeşil Duvarlar

    

Bitkileri sadece balkonlar ve pencere yakınlarında konumlandırmak yerine yaşam alanınıza hatta duvarlarınıza biraz yeşillik eklemeyi deneyin. Katacağı görsel zenginliğin yanı sıra aynı zamanda taze kokularda içinizi açacaktır. Sarkıt ve sarmaşık bitki çeşitleri ile hem boş duvarlarınıza hareket katıp hem de doğayı evinize davet edebilirsiniz.

                                

10) Makrome ve Duvar Tekstilleri

70'lerin makrome duvar asmaları iç mekanlara geri döndü. Özellikle bohem bir dekorasyon tarzınız varsa sevdiğiniz desenli kumaş ve diğer tekstil ürünlerini duvara asarak yumuşak bir doku ekleyebilirsiniz. İster kendi ördüğünüz isterseniz hazır aldığınız makrome duvar süsleri ile bomboş duvarlarınıza rengi ve dokusuyla sıcak bir dokunuş katabilirsiniz.

                         

11) Seyahat Haritası

C:\Users\NDESIGN\Desktop\indirilen dosyalar\CUPON.png

Seyahat tutkunuysanız odanızın dekoruna büyük bir harita ekleyerek duvarınıza hareket katmaya ne dersiniz? Bir şehrin, eyaletin, ülkenin veya dünyanın kişiselleştirilmiş haritasını sipariş ederek ziyaret ettiğiniz yerleri işaretleyebilir ya da seyahat planı oluşturabilirsiniz.

                  

12) Lambri-Duvar Çıtaları

Boş duvarlara hareket katmanın bir diğer yolu çizgisel kontürler oluşturarak duvarları katmanlamak ve ince detaylar ekleyebilmektir. Düz ahşap profillerden ya da klasik çerçeve çıtalarından yardım alarak dinamik ya da geleneksel bir stil oluşturabilirsiniz.

 

13) Duvar Karoları

El yapımı çimento karolar, tuğla döşemeler ya da terazzo plakalar tercih ederek balık sırtı, mozaik gibi beklenmedik dizilimler ile   ev dekorunuza özelleşmiş bir duvar ekleyebilirsiniz.

                        

14) Saatler

C:\Users\NDESIGN\Desktop\indirilen dosyalar\a536a3ce-401d-41b6-aefc-9855c84ca6e5.jpg

Dekorasyon stilinize en uygun saati merkez parça olarak öne çıkarmaya ne dersiniz? Minimalist ,analog ,guguklu ya da sarkaçlı bir saat boş duvarınıza hareket katacaktır. Zamanın faydacı parçaları bugünde zamansız zarafetleri ile göz doldurmaya devam ediyor. Hiçbir tasarım meraklısı, düşünceli bir şekilde düzenlenmiş eski saatlerden oluşan bir galeri duvarının cazibesini inkar edemez. Galeri duvarınızı bile istikrarlı bir şekilde büyütmek isterseniz bit pazarlarında veya garaj satışlarında değerli büyükbaba saatlerini takip edin  

15) Boşluk & Doluluk 

C:\Users\NDESIGN\Desktop\indirilen dosyalar\garnet.jpg

Mekanlar arası geçişi sağlamak, ışığı dağıtmak , ortamları kucaklamak gibi birçok gereksinim ile duvarlarda mekanlar arası boşluklar oluşturabilirsiniz. Mutfak ve yemek odası arasında servis kolaylığı sağlayabilecek bu ‘’porthole’’ lar bazen sadece  bölme duvarlara hareket katmak içinde tercih edilebilir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.